torsdag 17 september 2009

Ingen kan väl ha undgått att läsa att den fd Guantanamo-fången, Mehdi Ghezali, är fängslad igen och nu börjar man ju fundera lite.
Nog för att jag tycker att hela Guantanamo-grejen är sjuk, att sitta fängslad utan att vara åtalad är omänskligt. Är man misstänkt för ett brott ska man också bli åtalad så fort som möjligt, för att sen få ett straff och påbörja det. Det tycker jag gäller oavsett vad man gjort.
Alla är vi lika inför lagen heter det ju, men vi vet väl alla att det inte är så i praktiken.
Iaf så börjar man ju fundera på om Kuba-svensken, som han kallades, verkligen var så oskyldig som det sades.
Om han nu var det, varför i helvete åker han tillbaka till samma ställe och gör saker som han riskerar att bli fängslad för???
Hans familj har sagt att han är på pilgrimsresa där nere, men hur troligt är det och varför i hela friden hade han strypsnaror i bagaget?!

Det snackas mycket om att få hem honom och hans tilldelade advokat, Peter Althin, ska göra allt han kan för att fixa det här.
Med våra skattepengar!!!!!
För inte fan tar han pengarna från egen ficka, vilket han borde kunna eftersom han tillhör fel sida inom politiken:-)

Jag tycker nog kanske att Mehdi Ghezali har fått sin chans, inte ska man väl kunna göra om samma sak hur många ggr som helst och förlita sig på att svenska staten fixar allt.
Det är ju t o m problem när folk vill ta hem sina döda anhöriga från andra länder. Då ska man helst bekosta det själv, då drar staten åt svångremmen ordentligt.
Sjukt!

Har inte heller hört nån prata om den lilla 2-åringen som också sitter fängslad, tillsammans med sin mamma. Inget har uttalat sig om barnet.
Barnet är tydligen inte lika viktigt att få hem till Sverige.
Sjukt och äckligt är vad det är.
Och jävligt, jävligt pinsamt. Skäms i såna stunder över att vara svensk.

Läste nånstans att det finns ungefär 1500 radikala islamister i Sverige och att ca 100 av dem är våldsmän, som gör nån form av skada i samhället, här eller utomlands.
Synd för de resterande 1400 att de 100 finns, det blir svårt för folk att skilja på dem och följaktligen dras alla radikala islamister över en kam.
De ynka 100 gör också att fler och fler misstror alla muslimer, hela islam blir en terrorist-religion.
Tråkigt, men så är det väl alltid. Dte finns några få som förstör för alla andra.

Nej svenska staten, nu ser ni till att få hem tvååringen i första hand.
Och Althin: OM du nu vill ha hem Ghezali så kan du väl betala själv eller be din välbärgade kompis, herr statsminister, att betala från sin privata plånbok.

Peace & Love

1 kommentar:

Maria sa...

;-) du borde bli debbatör !!!!
Väl skrivet!!!!!